Työnantajalle

Työnantajana

olet merkittävässä roolissa päihdetyössä.
Alkoholismista ja päihderiippuvuudesta kärsivä työntekijä voidaan auttaa oikealla hoidolla takaisin työelämään.
Älä jätä päihdeongelmaista työntekijää yksin ongelman kanssa!
Hän tarvitsee apuasi.

Alkoholismi, huumeriippuvuus ja  kaikenlainen kemiallinen riippuvuus ei ole seurausta aineiden käytöstä. Riippuvuus on seurausta kroonisesta aivosairaudesta ja siksi siihen tarvitaan apua! Siinä me voimme auttaa, soita 0800-04500.

MIKÄ ON TYÖNANTAJAN ROOLI?

Päihteiden yhteiskunnassa kasvaa – väistämättä tämä näkyy myös työyhteisöissä. Työnantajan tulee tiedostaa alkoholin haitat yksilön ja ympäristön hyvinvoinnille ja osata toimia päihdeongelman ennaltaehkäisijänä. Keskeistä tässä on ongelmien tunnistaminen, ongelmakäyttöön puuttuminen sekä hoitoonohjaus. Työnantajalla on työterveyshuoltolain (1383/2001) nojalla oikeus, mutta myös velvollisuus puuttua työntekijän alkoholin käyttöön. Päihdeongelmiin puuttuminen on työntekijästä huolehtimista. Katso video

Klikkaa kuvaa

• Varmista, että jokainen työpaikalla tietää jotain päihderiippuuvuussairauksista: tämä helpottaa ongelmien tunnistamista

• Kuuntele työntekijääsi ja selvitä hänen tilanteensa – kysy, jos hiukankin epäilet! Kysy suoraan – älä kiertele!

• Selvitä ongelman laajuus – voit konsultoida myös meitä!

 

HYVÄN TYÖNTEKIJÄN KUNTOUTUS VAI UUDEN PALKKAAMINEN?

Vanhan työntekijän kuntouttaminen takaisin työelämään on kustannustehokkaampaa kuin irtisanominen ja uuden työntekijän perehdyttäminen. Minnesotamallisen hoito-ohjelman mukaisessa hoidossa raitistunut päihderiippuvainen  maksaa yritykselle: 6900 euroa – hintaan kuuluu siis perushoitojakso (28 vrk laitoksessa) sekä jatkohoito (11 kk). Jatkohoidon ajan työntekijä työntekijä pystyy työskennellä normaalisti.

Potilaan aloittaessa perushoidon, hänelle tehdään hoidon ensimmäisinä päivinä lääkärintarkastus, jossa lääkäri toteaa hoidon tarpeen ja kirjoittaa sairauslomaa perushoidon ajaksi. Hoitoontulija on oikeutettu sairauspäivärahaan, ja Kela korvaa perushoidon osalta sairausajan palkan.

 

MIKSI MINNESOTA-HOITO?

12 -askeleen minnesotamallisen hoito-ohjelma on paras hoitokeino päihderiippuvuuteen. Koko henkilökuntamme on omakohtaisesti kokenut päihderiippuvuuden ja omaa näin kokemuksensa kautta parhaat edellytykset päihderiippuvaisten hoitotyöhön. Toimintamme perustuu kokonaisvaltaiseen ihmiskäsitykseen: ilmapiiri on avoin, rehellinen, rakastava ja turvallinen.

Kerromme halutessasi lisää. Saat meiltä myös parhaimman avun väliintuloon (interventio työpaikalla). Ota yhteyttä p. 0800-04500

 

HOITO JOSSA OIKEASTI TOIPUU PÄIHDERIIPPUVUUDESTA – HUIMA HOITOTULOS!

Minnesota-Hoito Oy on ensimmäinen 12 -askeleen ohjelman mukaisen päihderiippuvuuden hoitoon keskittyvä hoitolaitos Suomessa. Aloitimme minnesotamallisen ohjelman mukaisen päihderiippuvaisten hoidon Suomessa jo vuonna 1993.

Olemme 28 toimintavuotemme aikana hoitaneet yli 3600 potilasta läheisineen. Oulun yliopistossa tehdyssä väitöskirjatutkimuksessa 144:llä hoidon käyneistä henkilöistä 134 (93,1%:lla) oli tuloksena pysyvä raittius.

Teemme tiiviisti yhteistyötä yrityksissä ja lääkärikeskuksissa työskentelevien työterveyshoitajien ja työterveyslääkäreiden kanssa. Meillä hoitoon osallistuvat myös läheiset. Soita ja sovi tapaaminen p. 0800-04500

Päihderiippuvainen ja  ns. “suurkuluttaja” eroavat toisistaan seuraavasti:


Varaa meiltä maksuton tietoisku yritykseesi!

Tulemme mielellämme kertomaan lisää Minnesota-Hoidosta minne päin Suomea tahansa! Tietoisku yrityksille on täysin maksuton, emme myöskään veloita matkakuluja. Olemme tarvittaessa käytettävissä myös työpaikkainterventioon (väliintulo).

Ota yhteyttä: 0800-04500

Jätä soittopyyntö

Error: Contact form not found.

Offert

Fyll i och skicka så återkommer vi så snart vi kan!

Error: Contact form not found.